IEM VILAR - 977 60 81 32 | CEM FORNAS - 977 61 44 03
IEM VILAR - 977 60 81 32
CEM FORNAS - 977 61 44 03

Actes esportius de ciutat

Festa de la bicicleta

 

La primera edició de la Festa de la Bici es va celebrar el 1981, i va ser organitzada per una entitat ciclista de la nostra ciutat amb notable èxit fins el 1992.

El 1999, el Patronat d’Esports i l’Ajuntament de Valls la varen recuperar com una activitat adreçada a la gent de la nostra ciutat de totes les edats: una festa familiar.

La Festa de la Bici consisteix en un passeig en bicicleta per la ciutat de Valls on hi participen al voltant de 600 persones de totes les edats, i se celebra un diumenge pel matí de finals de setembre.

Mobilitat Sostenible i Segura

La Festa de la Bici s'emmarca en la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que organitza el Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya, i que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.


Cursa Popular de Santa Úrsula

 

La primera edició de la Cursa Popular de Santa Úrsula es va organitzar el 21 d'octubre de 1979, en un circuit urbà entre el Pati i el passeig dels Caputxins, i va comptar amb 280 participants.

L'esperit de la Cursa  és el d’una festa on tota la família pot gaudir d'un matí esportiu i passar una bona estona amb familiars, amics i altres veïns de la ciutat. Aquesta festa no seria possible sense la col·laboració dels centres educatius de la ciutat, que hi participen activament.

La Cursa consisteix en córrer una distància de 4k pels carrers de la ciutat, on hi participen entre 600 i 800 corredors i corredores de totes les edats, i se celebra el matí del diumenge de la diada castellera de Santa Úrsula de Valls.

3.1 Cursa Popular

Caminada Popular

 

L'any 2009, en els actes de commemoració de la Batalla del Pont de Goi, el Patronat d'Esports va organitzar una caminada popular de Valls al mateix indret on es va produir la batalla, el 25 de febrer de 1809. La caminada va comptar amb 1.306 participants, i el seu èxit va fer que el Patronat d'Esports incorporés aquesta activitats popular en el calendari d'actes esportius de ciutat.

La Caminada Popular s'organitza cada mes de febrer o març, recorre una distància de 14 – 17km, i explora diferents itineraris de la Comarca de l'Alt Camp. L'activitat és gratuïta, i és imprescindible formalitzar la inscripció amb anterioritat.

Caminada Solidària

Des de l'any 2016 la caminada té un component solidari, i els participants tenen la possibilitat de fer una aportació en favor d'una causa solidària.

Les darreres edicions la campanya solidària s'ha destinat a l'associació Fan del Lluís i a la investigació d'una malatia rara degenerativa anomenada laminopatia congènita, una variant severa d'Emery Dreifuss. La recaptació es dona a la Fundación Andrés Marcio que financia la investigació de la malatia.

 Caminada Nocturna a Miramar

 

La Caminada Nocturna a Miramar es realitza cada primer dissabte de juliol des l'any 2012, i consisteix a pujar caminant a la muntanya de Miramar per veure la posta de sol, i baixar de nit amb llanternes. La distància a recórrer és de 8km amb sortida i arribada a Fontscaldes.

L'acte acaba amb un sopar de tots els participants a la pista poliesportiva de Fontscaldes. Per a participar-hi és imprescindible formalitzar la inscripció i el pagament.


Nit de l'Esport Vallenc

 

La Nit de l’Esport Vallenc neix el 1990 amb els següents amb l'objectiu de fer un reconeixement als esportistes i a les entitats esportives vallenques que han destacat durant la temporada esportiva que acaba:

  • Donar a conèixer el mèrit i l’esforç dels clubs, esportistes i entitats que es dediquen o s’han dedicat al món de l’esport a la nostra ciutat.
  • Realitzar un reconeixement a la tasca de formació dels clubs i escoles amb els joves jugadors i als esportistes que comencen a destacar a les seves competicions.
  • Homenatjar la gent amb una llarga trajectòria en el món de l’esport vallenc, que han fet possible que Valls disposi de moltes i molt variades entitats esportives.

Tot i que el Patronat Municipal d’Esports i l’Ajuntament de Valls són els organitzadors de l’acte, res no es podria realitzar sense el suport i la col·laboració de les entitats esportives de la ciutat, que ha permès que esdevingui la Nit més esportiva de l’any.

Guardons

  • Millor Jugadora Vallenca de la Temporada
  • Millor Jugador Vallenc de la Temporada
  • Reconeixement de la Ciutat
  • Reconeixement a la Millor Iniciativa Esportiva
  • Reconeixement el Mèrit EsportiuEssity logo colour RGBpetita

© Copyright 2021 PME Valls. Tots els drets reservats
Dissenyat per Technodac